𝘉𝘦𝘯 𝘫𝘪𝘫 𝘵𝘦𝘢𝘮 𝘱𝘳𝘦𝘷𝘦𝘯𝘵𝘪𝘦𝘧 𝘰𝘧 𝘤𝘶𝘳𝘢𝘵𝘪𝘦𝘧? In de praktijk zie ik grofweg deze verdeling. Kom je om de klacht op te lossen of om de klacht te voorkomen? Bij de groep die met regelmaat op de tafel ligt merk ik vaker issues op die de persoon zelf nog niet had opgemerkt. Dan kunnen we het in de kiem smoren. Vaak blijkt dan dat het toch wel een drukke periode was, bijv. fysiek, mentaal, emotioneel, volle agenda, veel sport en of weinig herstelruimte. Dat zie je gewoon terug in je lichaam.
Onverwerkte emoties, een mindset die je niet helpt, teveel stressmomenten t.o.v. rust, het zijn allemaal triggers voor lichamelijke klachten. Het lichaam geeft signalen af. De masseur voelt waar het vastloopt en heeft de intentie om dat weer te laten stromen. De opgeslagen spanning kan wegstromen. Mijn werkwijze is om dat vanuit ontspanning te doen. Niet gelijk duwen en trekken op de knopen. Aandacht voor de hele mens. Jij bent uiteindelijk degene die de spanning echt loslaat. Bewust of onbewust.
Dat maakt dat massage(therapie) uiteindelijk de balans lichaam en geest verbetert. De masseur raakt aan, activeert en jouw zelfhelend vermogen wordt aangesproken. De rest gebeurt na de massage. Dus neem je tijd.
Door massagetherapie ontspant het lichaam, verdwijnen blokkades en wordt het zelfhelend vermogen aangesproken en komen lichaam en geest weer beter in balans. Massage kan worden ingezet bij incidentele en chronische klachten en is natuurlijk een uitstekend preventiemiddel.

Reactie plaatsen
Reacties